Schilder nodig in Leeuwarden?

Schilderwerk herstellen in Leeuwarden

Oud of beschadigd schilderwerk ziet er al snel lelijk uit. Het is niet moeilijk om vast te stellen of schilderwerk toe is aan herstel. Het is te herkennen aan barsten, onthechting van de verf en / of verkleuring. In Leeuwarden en omgeving kunt u voor schilderwerk herstellen bij ons terecht. Ook wanneer uw schilderwerk nog niet te ernstig is beschadigd kunt u ons inschakelen, dan komen wij bij u langs voor onderhoud. Door uw schilderwerk eens in de zoveel tijd bij te laten werken voorkomt u herstelwerkzaamheden.

Schade aan schilderwerk herstellen

Bij schade aan schilderwerk kunt u denken aan nicotineaanslag door veelvuldig roken in huis, waterschade, roetschade door een open haard, houtrot of ouderdom van de verflaag.

  • Nicotineaanslag herstellen: rookaanslag op de muur is hardnekkig. De gele laag die op de muur is te zien, is niet zomaar weg te werken. Wellicht heeft u geprobeerd de wanden schoon te maken of opnieuw te verven. Echter, vaak helpt dit niets. De gele nicotinelaag trekt er in de meeste gevallen gewoon weer doorheen. Alleen professionele verf zorgt voor voldoende dekken. Heeft u last van nicotineaanslag op de muren? Wij kunnen nicotineaanslag overschilderen voor u.
  • Waterschade herstellen: daklekkages, schimmels en optrekkend vocht kunnen lelijke verkleuringen op de muur tot gevolg hebben. Een ervaren schilder kan met professionele verf waterschade overschilderen. Bovendien kan schimmelvorming ook met verf worden tegengegaan.
  • Roetschade herstellen: bij roetschade kun je bijvoorbeeld denken aan de schade veroorzaakt door een schoorsteenbrand. Veel roetschade wordt echter ook veroorzaakt door periodiek gebruik van BBQ en openhaard. Het verwijderen van roetschade is niet altijd even simpel. Je moet immers precies weten welke verf soepel zal overlopen in de rest van de muur. Zeker bij gecentreerde roetschade, zoals rond een openhaard, is het belangrijk dat de schilderbeurt niet fel afsteekt tegen de omliggende muren. Een schilder kan het benodigde kleurenpatroon snel inschatten en in korte tijd roetschade overschilderen.
  • Houtrot herstellen: heeft u in de regio Leeuwarden last van houtrot in kozijnen, deuren of drempels? Houtrot kan uw materiaal gemakkelijk aantasten. Aangetast hout weer als nieuw krijgen vergt veel vakkennis. Gelukkig hebben wij deze kennis in huis. Met het Window-Care systeem helpen wij u op een effectieve en voordelige manier. Dit systeem zorgt ervoor dat ongewenste kieren bij de aansluiting gedicht worden. Hierdoor krijgt houtrot geen kans meer. Meer informatie over houtrot herstellen of het geheel opnieuw afwerken met hoogwaardig schilderwerk? Daarvoor kunt u bij ons terecht.

Werkwijze schilderwerk herstellen

Onze schilders maken een zorgvuldige analyse van het schilderwerk en geven u advies over te te nemen maatregelen. Indien gewenst kan er op basis van schade aan het schilderwerk een plan opgesteld worden om het schilderwerk te herstellen. Wij stemmen dit plan uiteraard volledig af op uw wensen. Zodra wij zijn overeengekomen wat er moet gebeuren gaan wij aan de slag. Eerst moet het oppervlak voorbereid worden. Dit kan, zoal hierboven beschreven, de reparatie van hout, stuc of ander oppervlak betekenen. Wanneer minder dan een kwart van het schilderwerk versleten is, kunnen we besluiten om over het oude schilderwerk heen te schilderen. In de meeste gevallen besluiten we echter om de oude verflaag te verwijderen. Dit doen wij door methodes zoals bijvoorbeeld logen, afbijten, afbranden of zandstralen. Nadat de verf is verwijderd moet het oppervlak, ter bevordering van de hechting van de nieuwe verflaag, ontvet en geschuurd worden. Voordat de uiteindelijke verflaag aangebracht wordt, moet het oppervlak nog in de grondverf gezet worden. Dit bevordert de dekking en zorgt voor een glad resultaat. Een goede voorbereiding is essentieel voor een mooi en langdurig eindresultaat. Wanneer de voorbereiding afgerond is, is het meeste werk eigenlijk gedaan. Uiteraard schilderen wij het oppervlak ten slotte in de door u uitgekozen kleur.

Specialist schadeherstel schilderwerk

De vakman is specialist in schadeherstel schilderwerk. Wij beschouwen het als een extra mooie uitdaging om oud schilderwerk, inclusief de reparatie van de ondergrond, in originele staat te herstellen. Wij kunnen authentiek houtwerk in een oud pand bijvoorbeeld ook renoveren. Kortom, voor al het binnenschilderwerk en buitenschilderwerk van uw woning of bedrijfspand kunt u bij ons terecht. Bel gerust voor een afspraak naar 058 - 797 80 18.

Ons werkgebied

Leeuwarden, Dokkum, Harlingen, Hurdegaryp, Franeker, Drachten, Burgum, Grou en Akkrum.

Waarom kiest u ons Schildersbedrijf?

  • Ruim 9 jaar uw specialist in schilderwerk
  • Duurzaam Window-Care systeem
  • In november tot maart winterkorting

Maak een afspraak

Uw schilder is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons contactformulier in.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Binnenwerk
Buitenwerk
Ja
Nee

Werkgebied

Leeuwarden, Dokkum, Harlingen, Hurdegaryp, Franeker, Drachten, Burgum, Grou en Akkrum.

Hoofdvestiging