Zoek je een schilder in Leeuwarden?

Wij brengen u snel in contact met een schilder die werkzaam is in Leeuwarden

Houtrot herstellen Leeuwarden

Houtrot is een veelvoorkomend probleem bij woningen met houten kozijnen of andere houten elementen. Krijgt u hiermee te maken, dan is het zaak om de schade direct te herstellen. Houtrot is een vorm van schimmel en dat betekent dat dit fenomeen zich kan uitbreiden als u niks doet. Hoe ontstaat houtrot en hoe kunnen wij u hierbij helpen?

Schade naar aanleiding van houtrot herstellen

Houtrot kan ontstaan onder invloed van vocht en lucht. Schimmels hechten zich aan het oppervlak en trekken vervolgens in het hout. Door de kozijnen en het schilderwerk voldoende te onderhouden kunt u de kans op houtrot zo klein mogelijk houden, maar het helemaal voorkomen is lastig. Hoe ontstaat houtrot?

  • Hoge vochtigheidsgraad van boven de 21%
  • Bij temperaturen boven de 4 graden Celcius
  • In aanraking met zuurstof

Bovengenoemde factoren zijn vrij standaard omstandigheden in de buitenlucht. Daarom is het belangrijk de houten elementen van uw woning schoon en droog te houden. Laat u vuiligheid zitten, dan wordt het hout week en dat is de ideale situatie waarin houtrot kan ontstaan, zich dan wel kan uitbreiden. Houtrot direct herstellen is zodoende aan te raden.

Houtrot herstellen, maar hoe herkent u het?

Rottend hout komt vaak als een verrassing, maar is wel degelijk te herkennen. In de beginfase zal het hout voornamelijk verkleuren, donkerder worden en ten einde vochtbubbeltjes of scheurtjes gaan vertonen. Het hout wordt ook zachter en daarom raden we aan af en toe met een scherp puntje in het hout te prikken; ontstaan er direct gaatjes, dan is het verstandig om het hout een goede onderhoudsbeurt te geven.

Bevindt de houtrot zich in de beginfase, dan is dit doorgaans nog goed te herstellen. Hoe langer u echter wacht, des te groter de kans dat houtrot onherstelbaar wordt aangetast. Zorg er in ieder geval voor dat u het aangetaste gedeelte van het hout opschuurt en gebruik eventueel een frees. Laat de plek waar de houtrot was te vinden goed drogen en maak het gedeelte nog eens extra schoon. Breng vervolgens houtrotvuller aan op de open plekken. De vulling moet enigszins uitharden, dus breng dit gedoseerd aan op de betreffende plekken. Wacht circa 5 uur voordat u het kozijn licht opschuurt en gaat schilderen. Mocht u zich niet vertrouwen met dit proces, dan helpen wij u graag.

Overigens is houtrot niet altijd aan de buitenkant te herkennen, aangezien dit ook van binnenuit kan uitbreiden. Mocht u te maken krijgen met houtrot, dan kunnen wij dit voor u herstellen. Mocht hier óf op andere plekken schilderwerk herstellen gewenst zijn, dan zorgen wij voor het beste resultaat.

Houtrot herstellen in Leeuwarden

Wij herstellen de houtrot gericht en effectief. Maak kennis met ons Window-Care systeem. Met dit systeem dichten we kleine en grotere kieren bij de aansluiting, waardoor schimmels zich niet langer kunnen hechten en houtrot geen kans maakt. Door een ruim gedeelte rondom het aangetaste hout te herstellen, zorgen we ervoor dat de schimmels definitief worden verwijderd. Door een secuur herstel ziet u na de werkzaamheden niks meer van de houtrot.

Houtrot herstellen in Leeuwarden? de door ons aangedragen professional, schilder Leeuwarden staat voor u klaar!

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Leeuwarden en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Binnenwerk
Buitenwerk
Ja
Nee

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Leeuwarden bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606